Oud goud

Heb je gouden of zilveren sieraden geërfd en liggen ze maar te liggen in je sieradendoos?
Niet helemaal je smaak maar weg doe je ze niet door de emotionele waarde? 

Geef ze een nieuwe kans door ze mij om te laten werken in een nieuw sieraad, dat wel bij jou past en je weer graag draagt. Zo blijft de herinnering levend. En het is nog eens duurzaam ook!

Hoe het werkt?


Maak een afspraak in mijn goudsmid atelier in Dordrecht (Z-H) en neem je "oude" goud of zilver mee.
Ik bekijk of er onderdelen verwijderd moeten worden voordat het gesmolten wordt (denk aan edelstenen of metalen veertjes uit de sluitingen), toets het gehalte en weeg het.  

Zijn er delen die je wilt bewaren in verband met een gravure of datum, dat snap ik helemaal en laat ze terugkomen in het nieuwe ontwerp. 

Vervolgens bespreken we wat voor een sieraad je zou wensen. Het is handig als je wat eigen sieraden meeneemt die je graag draagt, voor mij om te zien wat je smaak is. Of neem wat foto's mee van wat je mooi vindt. Als ik mij een beeld heb gevormd van jouw smaak en wensen kan ik wat voor je schetsen of voorbeelden laten zien om af te stemmen, eruit komen we altijd. 

Dan maak ik een inschatting van hoeveel tijd het kost om  a) het meegebrachte goud of zilver om te werken, b) het nieuwe sieraad te maken en c) welke materialen er eventueel toegevoegd worden, bijvoorbeeld extra goud of een edelsteen. 

We spreken een termijn af waarbinnen het sieraad gemaakt wordt. Tussentijds houd ik je op de hoogte van de vorderingen, lassen een pasmoment in of overleggen waar nodig.

Voor de duidelijkheid, ik koop geen goud of zilver in, in ruil voor geld. Ik heb slechts de materialen in huis waar ik op dat moment mee werk, in verband met onze eigen veiligheid.