Lydia Bruins

VAKOPLEIDINGEN

 

" Ontwikkeling van vaardigheden en uitbreiding van vakkennis

 is een voortdurend proces in dit prachtige vak!"

 

Vakschool Schoonhoven: Goudsmid opleiding.

Het Gemological Institute of America:
Applied Jewelry Professional (Colored Stone Essentials, Diamond Essentials, Jewelry Essentials).

Cultured Pearl Association of America inc: Certified Pearl Specialist.

Van Tol en Breet Academie in Den Bosch: Goudsmeden module 2.


 

Nederlands Gilde van Goudsmeden

Ik ben geballoteerd lid van het Nederlands Gilde van Goudsmeden. 


Een beetje over mijzelf 

 

Over mijzelf als goudsmid/ontwerper.. Ik maak graag mooie dingen!

Maar ik vind draagbaarheid en deugdelijkheid net zo belangrijk. Mijn sieraden moeten lekker zitten en aanvoelen. Dat is waar vakmanschap om de hoek komt kijken. Zit het sieraad deugdelijk in elkaar, scharniert het goed, is de edelsteen goed gezet, perfect afgewerkt, goed op glans. Allemaal zaken waar ik zeer aan hecht.

En de sieraden moeten ook zeker bij je passen. Of iets bijzonders voor je betekenen. Kom daarom vooral eerst langs in mijn atelier, waar we elkaar eerst wat leren kennen voordat ik iets voor je maak.

Wat je vaak terugziet in mijn sieraden is kleur, ik houd erg van kleur en kleurencombinaties maken! Dat doe ik bijvoorbeeld  door een edelsteen (of meerdere!) te verwerken in mijn kettingen, hangers, oorbellen of ringen.   Of ik bewerk het metaal waardoor er kleur ontstaat, bijvoorbeeld met emaille.

Texturen, daar speel ik ook graag mee in mijn sieraden. Vooral de afwisseling van textuur en glanzend glad vind ik prachtig.

Deze kenmerken heb ik meerdere malen in mijn sieraden toegepast. Recent ben ik met een nieuwe website verder gegaan en geef ik de foto's van mijn sieraden uit handen. Mijn fotomateriaal van voor deze tijd toon ik niet meer op deze site, maar nieuwe sieraden en voorbeelden volgen weer.

Nieuwsgierig geworden? Ik nodig je uit in mijn goudsmid atelier waar ik je meer kan laten zien wat mogelijk is. Je bent van harte welkom!